úterý 23. září 2014

San Sebastian ... malé Rio ve Španělsku

Když jsem vyrážela na surfcamp do Dreamsea, tak jsem se těšila na 3 věci: surf, party a výlet do San Sebastianu, který byl součástí surfcampu.

San Sebastian se nachází na západním pobřeží Španělska, zhruba půl hodiny od hranic s Francií, už když přijíždíte k San Sebastianu, tak vás uchvátí krajina kolem vás, a to je teprve jen začátek.

Když konečně dorazíte do města, dotkne se vás úžasná, uvolněná atmosféra s nádechem historie. Během procházky městem budete bloudit úzkými uličkami, které jsou plné různých obchůdku, restaurací a barů.
Během procházky byste neměli vynechat zastávku v některé z mnoha taveren a tam ochutnat místní speciality. 

Ovšem pokud máte rádi sladší víno (sangriňu nepočítám), tak se připravte, že asi narazíte protože Španělé mají sice výborná vína, ale sladké opravdu ne. 

Město je krásné, ale zátoka ta je přímo kouzelná.
Pokud si ji opravdu chcete vychutnat, vydejte se na rozhlednu a s sebou si vemte skleničku a víno nebo právě Sangriu, a zažijete jeden z těch západů slunce na které budete vzpomínat ještě dlouho. 

A proč je nadpis " San Sebastian... malé Rio ve Španělsku" ? Protože právě nad zátokou je postavena socha Ježíše. Já bohužel v Riu zatím nebyla, ale ta socha a pohled na zátoku mi dal alespoň tu iluzi, jaké by to asi bylo být právě v Riu. 







Když západ slunce končí, a sklenice vína či Sangrie zeje prázdnotou, je čas vydat se do ulic San Sebastianu a zakončit parádní den v jednom z klubů a pořádně si užít noc dokud je ještě mladá.










Žádné komentáře:

Okomentovat